DSC_0044cWie is Harriet Marseille?

Ik ben van oorsprong bioloog. Na dertien jaar gewerkt te hebben op het ministerie van milieu, heb ik het roer omgegooid. In 2001 heb ik mijn vaste baan opgezegd en heb ik me volledig gericht op Lelievita, mijn bedrijf waarin ik alsĀ coach en trainer persoonlijke ontwikkeling ben gaan werken. Ik heb me gericht op Persoonlijk Leiderschap, en op Hartcoherentie in het onderwijs. Van daaruit heb ik me verder gespecialiseerd in het thema Ouderbetrokkenheid in het basisonderwijs.

Door mijn aanpak om dieper te gaan dan de standaard vaardigheden en methodes, ben ik in staat mensen en organisaties tot werkelijke verandering te helpen. Ik streef ernaar mensen te inspireren met uit het leven gegrepen voorbeelden. Mijn klanten geven mij terug dat ik het niveau van standaard vaardigheden ver weet te overstijgen en dat ik ze heb geraakt tot in hun kern.

Ik denk dat mijn kracht zit in mijn gave om mensen te inspireren van buiten naar binnen te gaan. Van het drukke hoofd naar de stilte van binnen. Van de omstandigheden buiten zichzelf naar de innerlijke kracht van waaruit eigen verantwoordelijkheid kan worden genomen. Van het bewuste naar het onderbewuste, waar de overtuigingen verborgen liggen die zo bepalend zijn voor de resultaten in ons leven. Van het verzet tegen de feitelijke situatie naar het innerlijke ja, van waaruit weer beweging mogelijk is.

Inspiratie haal ik o.a. uit mijn zen-beoefening. In de boeddhistische leer zit veel wijsheid over persoonlijk leiderschap en de kracht van acceptatie.
Meer lezen over wie ik ben en wat mij in het leven beweegt? Neem dan eens een kijkje op mijn persoonlijke blogpagina