winteraanbieding voor december 2015 t/m maart 2016:


Veerkracht training

voor teamleden en ouders

 

 

In de wintermaanden december t/m maart biedt Ouderbetrokkenheid-PLUS een leuke, interessante veerkrachttraining aan bij u op school, waar teamleden én ouders aan mee kunnen doen.

 

veerkracht training

Zowel ouders als professionals op school kunnen gemakkelijk stress ervaren. Er is  vaak sprake van een groot verantwoordelijkheidsgevoel, en een zware last aan verwachtingen waar we niet allemaal aan kunnen voldoen. Tel daarbij op de grote werkdruk die vaak wordt ervaren, en dan snap je waarom emoties als boosheid of angst soms gemakkelijk opspelen. Dit maakt de onderlinge samenwerking tussen school en ouders niet gemakkelijker en vaak ontstaan er dan ook onnodig spanningen. We hebben veerkracht nodig om relaxed met elkaar om te kunnen gaan en om open te staan voor de mogelijkheden die er zijn om uit lastige situaties te komen. 

Gestart wordt met één avond voor alle ouders en het hele team. Tijdens deze avond wordt een eenvoudige en zeer effectieve methode aangeleerd om stress de baas te worden. Met biofeedback (hartcoherentie) wordt het effect direct zichtbaar. Dit is echt een eye-opener voor veel mensen.

Van de aanwezigen kan dan desgewenst een groep van minimaal 8 en maximaal 20 personen zich desgewenst in drie intensieve trainingsavonden verder verdiepen in de methodiek en deze duurzaam leren toepassen in de dagelijkse praktijk. Hier zullen ook mogelijkheden worden aangereikt om er met de kinderen mee te oefenen, zodat ook zij minder stress, frustratie, boosheid of angst zullen ervaren.

In de veerkracht training wordt aangeleerd hoe we zelf een ‘coherente’ hartritmevariatie kunnen realiseren. Dat is een variatie in het hartritme die de samenwerking tussen hart en hersenen bevordert, en die ervoor zorgt dat de productie van stresshormonen in ons lichaam wordt stopgezet en wordt vervangen door opbouwende, vitaliserende hormonen. Hierdoor neemt de veerkracht toe. Met het inzetten van hartcoherentie als biofeedback is het mogelijk om rechtstreeks te zien hoe stress en de betreffende aandachtsoefeningen doorwerken op ons fysieke systeem, zodat we inzicht krijgen in het effect van de oefeningen die we doen. De oefeningen blijken de lichamelijke en emotionele effecten van stress aanzienlijk te verminderen en de veerkracht te versterken. De training geeft volop inspiratie voor persoonlijke ontwikkeling.

Onderdelen van deze inspirerende, interactieve training zijn:

  • De doorwerking van stress en emoties op lichaam en geest en de mogelijkheden hiervan te herstellen
  • Ademhalingsoefeningen en aandachtstraining (mindfulness)
  • Demonstratie met biofeedback-systeem op het gebied van hartritmevariatie (tenminste 1x voor alle deelnemers)
  • Een aantal praktische oefeningen om een gezond, coherent hartritmepatroon te ontwikkelen en stress te verminderen
  • De samenwerking tussen hart en hersenen en de effecten van een gezonde hartritmevariatie op het leervermogen
  • Effectieve communicatie
  • De mogelijkheden om kinderen te helpen om een gezonde hartritmevariatie te verkrijgen.

De training zal worden gegeven in 3 blokken van anderhalf uur, met tussentijdse opdrachten. Bij een groep van meer dan 9 deelnemers zal er tot maximaal drie kwartier uitloop zijn om iedereen de kans te geven zijn of haar eigen hartcoherentie te meten.

Er is voor alle deelnemers een werkmap beschikbaar. 

U kunt zich per e-mail aanmelden wanneer u interesse hebt in deze dienst

Wilt u meer informatie over deze dienst?
Maak dan
 per e-mail een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvende kennismakingssessie
van een kwartier tot half uur (telefonisch of via skype).